Vain pelkkää e-urheilua Keskustelun avauksia e-urheilusta

Kansiareenan tapahtumiin kunnianhimoa!

 

Tampereelle ollaan rakentamassa Kansiareenaa, joka on valmistuessaan Suomen suurin monitoimiareena 13 000 paikkaisella katsomolla. Kansiareenaan on myös suunniteltu mahdollisia urheilun suurtapahtumia, joista on tilattu mm. opinnäytetyö HUMAKin kulttuurituotannon opiskelijalta Matilda Salmiselta.

Opinnäytetyön tuloksista tehtiin kooste, jossa näkyi ilokseni yhtenä 14:sta tapahtumasta myös elektroninen urheilu edustettuna. On mahtavaa että Suomessa nouseva laji on huomioitu tässä yhdeksi potentiaaliseksi vaihtoehdoksi.
Valitettavasti jostain syystä tapahtumaksi on valikoitunut IESF:n niin sanottu maailmanmestaruuskisa.  Kyseinen kisa oli tänä vuonna Etelä-Koreassa, maassa, joka on elektronisen urheilun keskipiste. Kuitenkaan paikalla ei ollut kuin muutama sata katsojaa kuvien perusteella. Viimeisin tieto katsojapaikoista on 2015 vuodelta, jolloin niitä on ollut vähän päälle 400. Miten tälläinen turnaus voidaan saada voitolliseksi Suomessa, jossa laji on vasta kasvamassa, jos halliin pitäisi saada 13 000 katsojaa jotta se olisi loppuunmyyty?
Muutenkin lajia on mainostettu opinnäytetyössään lajina ”jolla on satoja miljoonia katsojia ympäri maailman”, joka on kyllä totta, mutta IESF:n kisat eivät ole katsotuimmasta päästä lähelläkään. Ne eivät myöskään nauti samanlaista arvostusta kuin mitä suurten kilpapelien omat mestaruusturnaukset, sillä IESF ei saa omiin kisoihinsa maailman parhaimmistoa mukaan. Lisäksi sen jäsenistä puuttuu monia suuria elektronisen urheilun maita, kuten Yhdysvallat, Kanada, Puola ja Saksa.

Jos Tampereelle oikeasti haluttaisiin maailmanluokan urheilutapahtuma elektronisessa urheilussa, pitäisi tänne yrittää saada esimerkiksi Major tai Minor-turnauksia Counter-Strikesta tai Dotasta, Contenderin finaalit Overwatchista tai LCS:n pudotuspelejä LoLista. Näiden vaihtoehtona toki jokin useamman pelin turnaus, kuten IEM tai Dreamhack. Kaikki ovat huomattavasti isompia ja voivat täyttää Kansiareenan.

Jäljelle jää kysymys: miksi juuri IESF:n kisat on otettu potentiaaliseksi kisaksi?
Muita kisoja listalla on mm. sellaisia kuin jääkiekon mm-kisat, lentopallon mm-kisat ja yleisurheilun sisäratojen mm-kisat.
Onko suuret kisat nähty liian kunnianhimoisina projekteina Suomen vasta kasvavalle skenelle?
Jos näin, niin sitten kyllä Kansiareena on myöskin liian kunnianhimoinen paikka pitää mitään pienempiä turnauksia.
Kenen etua on että juuri IESF:n kisat olisivat Suomessa?
Kotimainen lajiliitto SEUL tuntuu olevan ainoa joka jaksaa mainostaa kyseisiä kisoja ja tiedossa on, että he yrittävät saada lähivuosina ne Suomeen järjestettäviksi.
Voisiko olla, että saataisiin jokin kotimainen järjestäjä ensin tekemään kisat Kansiareenalla?
Tiedossa on, että ainakin Hjallis Harkimo on tekemässä suuren luokan kisoja jo ensivuonna, jossa tulee olemaan kuulemma kansainvälistä väriäkin. 

Toivon vain, että Kansiareenalle saataisiin tulevaisuudessa oikeasti kunnianhimoisia huippu-urheilun tapahtumia myös elektronisen urheilun puolelta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.